Svajcarac.rs

svajcarac_rs_logo

informacije i vesti za kreditne dužnike u švajcarcima

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas da će biti nastavljena pomoć tog ministarstva turističko-ugostiteljskoj privredi u saradnji sa Fondom za razvoj, kao i da će građanima biti na raspolaganju 100.000 vaučera u 2021. za odmor u Srbiji.

"Naredna godina usmerena je ka određenim infrastrukturnim projektima za koje smo opredelili u budžetu 600 miliona dinara. Između ostalog i 100.000 vaučera za taj sektor koji se pokazao kao izuzetno značajan za pospešivanje ugostiteljsko-turističke privrede", rekla je Matić odgovarajući na pitanja novinara u Ovčar banji.

 FOTO: PROFIMEDIA

Ona ističe da Vlada Srbije sve mere donosi u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih posledica kovida 19 i spašavanja radnih mesta u tom sektoru, koji treba da počne polako da se oporavlja.

Matićka navodi da su uslovi za vaučere već ove godine relaksirani i bili omogućeni svima čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, što je bilo važno za naše građane i ugostiteljsko-turističku privredu.

"Planiramo i određena sredstva zajedno sa Fondom za razvoj koja su vrlo povoljna za pospešivanje ugostiteljsko-turističke privrede. Ti krediti su i ove godine bili na raspolaganju i više od tri milijarde dinara je ove godine izdvojeno za ugostiteljsko- turističku privredu".

Kaže da su se ti krediti pokazali kao izuzetno značajni za očuvanje likvidnosti i obrtnih sredstava malih i srednjih preduzeća u toj grani privrede.

"Nastavićemo sa Ministarstvom privrede da omogućavamo tu vrstu kredita. Reč je o uslovima - dve godine grejs perioda, tri godine otplate i jedan odsto kamata", rekla je Matić.

Ministarka je dodala da su im privrednici rekli da im je ta vrsta pomoći bila mnogo značajnija nego direktna pomoć isplate minimalca.

Close Menu