Svajcarac.rs

svajcarac_rs_logo

informacije i vesti za kreditne dužnike u švajcarcima

Snežanu Švonju iz Novog Sada i njeno dete izvršni poverilac Stevan Slijepčević i javna izvršiteljka Tamara Gucunja izbacuju na ulicu zbog duga od 5000 evra. Snežana, izvršni dužnik u ovom postupku, izgubila je spor s bivšim mužem, koji ju je nakon razvoda tužio za troškove ulaganja i renoviranje stana.

Za dug od skoro 5000 evra određen je na prodaju trosoban stan površine 72 kvadratnih metara, jedini krov nad glavom Snežane i njene ćerke. Na ovaj način izvršitelj krši načelo srazmere koje jasno kaže da sredstvo namirenja mora biti u srazmeri sa dugom. Prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, ukoliko dođe do nesrazmere, javni izvršitelj bi trebalo da promeni sredstvo i predmet izvršenja po službenoj dužnosti, te da se određivanje sredstava i predmeta izvršenja kojim je ozbiljno narušeno načelo srazmere smatra težom disciplinskom povredom. Snežanin slučaj, nažalost nije usamljen, o čemu je Združena akcija Krov nad glavom više puta pisala i objavljivala u javnosti.

Snežana je nezaposlena samohrana majka i primalac socijalne pomoći u iznosu od 5000 dinara mesečno, a bivši suprug Stevan Slijepčević joj prema pravosnažnoj presudi duguje na ime alimentacije u iznosu od skoro 400.000 dinara. Snežana je ranije predlagala prebijanje dugova, ali njen bivši suprug nije pristao.

Ovom prilikom postavljamo sledeća pitanja Komori javnih izvršitelja, nadležnim organima i javnosti: kako je moguće da Snežanin muž duguje za alimentaciju već dugi niz godina, gde je doneta sudska presuda i kako postupak izvršenja traje već dve godine i da se od njega ne može naplatiti, dok od Snežane i njene ćerke može? Dupli standardi izvršiteljske prakse ovde su sasvim jasni i tome se mora stati na put.

Stop izvršiteljskom bahaćenju i nasilju nad samohranim majkama!

Na ovom linku možete videti kako se izvršiteljka “brine” za socijalno ugrožene pa uzima samohranoj majci koja prima socijalnu pomoć stan zbog duga od 5000 e. https://www.ktv.rs/…/tamara-gucunja-o-pitanju-uvazavanja-s…/

Close Menu