Svajcarac.rs

svajcarac_rs_logo

informacije i vesti za kreditne dužnike u švajcarcima

Ako postoje elementarni uslovi za podizanje stambenog kredita – svakako DA! Zašto? Evo zašto:

Ne treba da živite u zajednici sa : roditeljima, braćom, sestrama, tetkama, ujacima, stričevima, bakom, dekom… ako ste u radnom odnosu i pritom u braku, imate ili planirate porodicu, volite da se u kućnim uslovima družite sa prijateljima, da imate kućnog ljubimca, ako želite svoju privatnost, život na svoj nacin …

Zato što ćete kredit pre isplatiti ukoliko ga pre podignete

Zato što život ne čeka da se sve postavi na svoje mesto i dođe idealan trenutak za bilo koji događaj, pa ni za podizanje stambenog kredita. Treba imati osećaj kad je vreme za takav potez jer – život ide dalje …

Zato što je besmisleno da dugi niz godina plaćate najam za tuđi stan kad isti iznos možete davati za svoj. Verovatno će Vam mnogi sažaljivo reći da ćete otplatiti ne samo stan nego još dodatnu polovinu, da banke previše uzimaju za kamate, da ćete biti u dužničkom ropstvu, ali mnogo gora verzija je život proveden u nezadovoljstu zbog nemanja svog “krova nad glavom“.

Šta bi bili elementarni uslovi za stambeni kredit?
Pre svega, morate biti u radnom odnosu, a ako ste u braku, idealno bi bilo da oboje radite.

Dobro razmislite koliko novca možete da prikupite bez kredita. Možda postoji negde neko parče zemlje koje se može prodati (ne opterećujte se pričama o “dedovini“ ako tamo nemate nameru da živite), neka nerešena ostavina (koju treba pokrenuti) ili je rešenje u prodaji većeg, najčešće roditeljskog stana, da bi se kupio manji za njih, a deci omogućila kupovina stana od preostalog novca i dodatka iz kredita (ovu situaciju viđamo vrlo često). Možda Vam zvuči pomalo surovo, ali to je realnost!

Podizanje kredita često izaziva strah kod kupaca
Šta dalje?
Treba da obiđete banke i utvrdite na koliki iznos kredita možete da računate i pod kojim uslovima.
U ovom trenutku, banke se takmiče u pružanju što povoljnijih uslova za podizanje stambenih kredita, a na Vama je da utvrdite gde su najbolji.

Ne trošite svoje vreme i energiju, budite maksimalno racionalni, angažujte pouzdanog posrednika i nećete lutati kroz ponudu i učiti se na sopstvenim greskama!

Vaš agent će Vas pratiti od početka do kraja posla, napraviće realnu ponudu, ugovoriti cenu, biti u stalnoj vezi sa Advokatom, Bankom, Notarom, uputiće Vas u obaveze koje imate posle kupovine stana ili će ih za Vas odraditi po Punomoćju.

Zaključak
Ne zaboravite, ako želite da upravljate svojim životom, potrebni su Vam hrabrost, odlučnost i nešto sreće.

Postoje situacije u kojima morate biti praktični, realni i misliti na budućnost. Podizanje stambenog kredita je jedna od njih.
Oslonite se prvenstveno na sebe i one koji mogu da Vam pomognu. Pouzdani posrednik, iskusni agent koji profesionalno radi svoj posao je osoba koja će Vas poštedeti briga, nedoumica, lutanja, nerviranja, nepoznanica…
Jer – Vaše zadovoljsto obavljenim kupovinom predstavlja suštinu njegovog posla!
Zato – ako maštate o stanu a nemate “keš”, razmislite o stambenom kreditu i počnite život na svoj način!

Tekst je u celosti preuzet sa: svetnekretnina.wordpress.com

Close Menu