Svajcarac.rs

svajcarac_rs_logo

informacije i vesti za kreditne dužnike u švajcarcima

Banke trenutno prodaju 63 parcele, uglavnom njiva četvrte i pete klase, u bezmalo svim opštinama i gradovima na području Vojvodine, a oranice na doboš odlaze zbog neplaćenih dugova.

 

Foto: Pixabay
Od veličine parcele i mesta gde se posedi nalaze zavisi i koliko banke traže novca jer nekretnine prodaju bankari da bi namirili potraživanja koje vlasnici nisu bili u mogućnosti da izmire redovnim plaćanjem kredita, piše Dnevnik.
Banke te nekretnine uglavnom prodaju po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju pa na prvoj prodaji nepokretnost može koštati 70 odsto od procenjene vrednosti, a ukoliko ne bude kupaca, u drugom pokušaju posedi vrede upola od procenjene vrednosti.
Ko ima novca, hoće da ulaže i nije poslovima vezan za određeno mesto, može da kupi njivu četvrte klase u Jošaniku, u alibunarskoj opštini, površine 1.438 kvadratnih metara za svega 910 evra. U toj lokalnoj samoupravi, na potesu Donje njive, prodaje se takođe njiva četvrte klase, ali znatno veća, površine 8.500 kvadratnih metara. Koliko vredi to zemljište nije navedeno, ali su kupci za tu informaciju upućeni na poverioca.
Njiva druge klase u Deronjama, veličine blizu 40 ari, prodaje se za malo više od 1.500 evra, s tim što je naznačeno da se ta nekretnina prodaje drugi put.
Na području kovinske opštine na prodaju je više njiva pete klase, veličine od 27,9 do 75 ari, čije se cene kreću od 300.000 do 900.000 dinara.
KO Beočin drugi put se prodaju dve njive četvrte i pete klase različite veličine za ukupno 3.534 evra. Dve njive, takođe četvrte i pete klase, na potesu Bačko Petrovo Selo u opštini Bečej, prodaju se za 1,3 milion dinara, odnosno 1,8 milion. Prva je površine 61 ar, a druga ima 81,5 ari. U KO Bečej, na potesu Gornji rit, prodaje se 54,3 ara njive četvrte kalse, čija se vrednost ceni na 840.000 dinara.
U blizini Palića, tačnije u KO Hajdukovo, prodaju se četiri parcele voćnjaka druge klase. Svaki ima cenu, ali nijedan voćnjak ne prelazi 1,4 milion dinara.
Tih nepokretnosti ima na prodaju i na području Novog Sada. Dve međusobno povezane njive površine blizu 54 ara prodaju se za 92.719 evra, dok se srednja njiva u Sremskoj Kamenici nudi za 10.156 evra. Dve njive prve klase na Čeneju, na potesu Šumice, površine više od 11.000 kvadratnih metara, procenjene su na 23,3 miliona dinara.
Petrovaradinu, na potesu Alibegovac, prodaje se voćnjak prve klase i uz oglas je navedeno da je lokacija Generalnim planom Novog Sada do 2021. godine predviđena za izgradnju turističko-sportskog i rekreativnog centra. Nije navedna cena već napisano ime banke za kontakt.
Close Menu