Svajcarac.rs

svajcarac_rs_logo

informacije i vesti za kreditne dužnike u švajcarcima

Sin izvršiteljke iz Kragujevca i funkcionerke Komore izvršitelja tog grada, Đorđe Čolović, već se uselio u stan na Novom Beogradu, koji je „oslobodio“ upravo jedan izvršitelj, izbacivši na ulicu porodicu Aksentijević, piše „Blic“.

Porodica Aksentijević, Dejan, Snežana i njihov sin Dušan, iseljeni su juče iz stana na Novom Beogradu, koji su kupili 2005. godine. Zbog nemogućnosti otplate kredita u švajcarcima i uprkos pokušaju da zbog neregularnog poslovanja raskine ugovor sa bankom, ona je njihov stan oduzela i već ga preprodala novom kupcu, a on je sin izvršiteljke iz Kragujevca, Danice Čolović.

Aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ jednom su već uspeli da odbrane stan porodice Aksentijević, ali ovaj put im to nije pošlo za rukom – izvršitelj je bio brži.

Aksentijevići su noć proveli u stanu koji im je ustupila prijateljica, ispričao je za „Blic“ Dejan Aksentijević.

„Sad nam ostaje da tražimo nadoknadu od banke. Ipak, verujem da postoji šansa da se vratimo u stan, jer imamo sve dokaze da smo mi u pravu, a da je u svakom koraku postupka bilo nezakonitosti“, kaže Aksentijević i dodaje da je svestan da im predstoji dugotrajan proces.

Da je već počeo da živi na adresi u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, potvrdio je za „Blic“ i sam Đorđe Čolović.

„Ne znam kakav komentar da dam. Stan sam kupio na javnoj raspravi, bio je oglašen na dobošu“, kazao je Čolović i potvrdio nam da se već uselio.

Na pitanje da li se plaši da će Aksentijevići možda pokušati da povrate stan koji smatraju svojim, rekao je da nema takvu bojazan, „njihovo je da traže“, „na sudu je da ustanovi“, a da on „ne utiče na odluke suda“.

Izvor: Blic

Close Menu