Svajcarac.rs

svajcarac_rs_logo

informacije i vesti za kreditne dužnike u švajcarcima

Verovatno ste nekada u svom životu trošiti silne pare za “prirodne” osveživače. Međutim to je sada prošlost, jer vam otkrivamo kako da napravite svoj potpourri (osveživać za prostorije). Njega možete dragoj osobi pokloniti za svaku priliku, ne pravi se teško, a finalni proizvod je mnogo bolji od kupovnog jer ste ga same pravile.

Za one koji ne znaju potpourri je mešavina suvih biljaka koje služe da oplemene i osveže domaćinstvo. Oni kupovni, da bi lepo mirisali, jer sadrže brojne hemikalije, pročitajte deklaraciju i videćete šta sve sadrži. Zato je mnogo bolje napraviti svoj I pokloniti ga nekom ili ga jednostavno ostaviti u svojoj kući.

Na sajtu Homes pronašli smo recept za potpourri. On se pravi od jabuka, narandže, limuna, cimeta, šišarki, karanfilića u muškatnog oraščića.

Dakle nije skupo, jer svako domaćinstvo ima jabuke, limun ili narandže.

Evo kako se pravi:
Jabuke i narandže ili limun isecite na tanke kriške i pecite na 225 stepeni 2 sata, kako bi se voće isušilo a ostalo celo. Uradila sam to prema uputstvu, ali mi se desio peh, jer je voće na ovako visokoj temperaturi počelo da gori. Onda sam sve to pobacala, ponovo isekla voće, smanjila temperaturu na 70 stepeni i sušila voće tri sata. Znači, ni svi recepti na netu nisu verodostojni, ali zato vas mi nećemo lagati. Za to vreme dok vam se suši voće, možete da radite bilo šta, jer nema bojazni da će ono zagoreti. Kada ste to uradile, sušeno voće stavite u staklenu posudu sa poklopcem i pomešajte sa mešavinom mirisnih začina. Možete da koristite cimet, karanfilić, anis, štapiće od vanile. Sve to stavite u neku činiju i ostavite da se mirisi šire, – povremeno mešajući kako bi ispustili arome. Možete staviti I malo eteričnog ulja, samo pazite da ne preterate. Doboljno je dve kapi. Ako želite nekog da obradujete uzmite teglicu, stavite potpourri I ukrasite teglicu. Možete je vezati mašnicom ili ukrasiti nekim od materijala koje imate u kući. Ovo možete i prodavati!

Uživajte!

Savet plus

Kada poželite instant osveženje u svom domu, dovoljno je da kašiku ovog divnog potpourrija stavite u šerpicu sa vodom i lagano kuvate koliko želite. Uživaćete u predivnim mirisima koje ste same izabrale.

Close Menu